Oj, oj…nu finns det i alla fall en anledning till att jag ligger så pass efter med bloggandet! Vi har varit iväg på en minisemester hela familjen…

Och direkt efter semestern så lade jag mig med en fruktansvärd huvudvärk och värk i axel/arm så jag knappt kunde lyfta armen…så jag har legat i sängen i 2 dagar utan att ha orkat gjort något!!! Men nu har jag i alla fall satt mig upp för att äta och tänkte passa på att blogga lite då…

Börjar väl med del ett av resan….KOLMÅRDEN!

Vi åkte ner i torsdagsmorse med en väl packad bil och förväntansfulla ungar…Var inne på parken runt 11.30 och blev kvar till dem stängde kl 17.00! Vi tittade på djuren, hade picknick, kollade på delfinshowen, åkte linbana, barnen åkte minibilar och kaffekoppen och tittade på Bamse 🙂

Dags att kolla kartan….

Tut tut

Håller hårt i ratten 🙂

Sen begav vi oss till boendet för natten, Stjärnholms slott. Ett perfekt boende för en barnfamilj med icke stilla sittande barn 🙂 Där fanns ett lekrumme inne i slottet och sen fanns det en stor lekpark ute i trädgården. Dessutom fanns det skog, hästar och annat att titta på…. Däremot fanns det ingen tv, lite ovanligt! Men funkade hur bra som helst när det fanns så mycket att leka med!

Vi åt middag på rummet (medhavd) och sen lekte barnen…de somnade inte förrän strax innan 21.00 (så uppspelta av dagen). Men självklart vaknade de i ottan ändå 🙂 Så vi åt frukost, barnen lekte och sen begav vi oss tillbaka till Kålmården. Kom dit runt 10.30 och stannade till dem stängde kl 17.00! Även denna dag tittade vi på djuren, åkte linbana, hade picknick, barnen åkte minibilar och tittade på bamse. Men vi hann dessutom med sälshowen, leka i s t o r a lekparken, kolla på bamseteater, leka i bamses värld och äta glass 🙂

Vi hann med 2 små “missöden” under dagen…som båda slutade väl! När vi satt oss för att äta lunch märkte Fredrik att hans jacka var borta :-O Vi tippade på att den hade ramlat av skrindan….Så han fick gå tillbaka hela långa vägen för att leta efter den…. och det blev en l å n g promenad för honom, men tillslut kom han tillbaka med jackan!!!

Sen när barnen lekte vid bamses värld så försvann Malva spårlöst…Milton visste inte var hon var, Fredrik gick runt hela lekparken och letade men hittade henne inte… jag började såklart få smått p a n i k….det där med att tappa bort ungar är inte riktigt min grej :-/ Trots att dem hade “armband” med Fredriks telefonnummer på…..

Så jag började också småspringa runt och leta…och hittade henne till slut på den mest avlägsna delen av lekparken (där det är nån slags hinderbana) där hon satt och snurrade på nån “pinne”…..Puh!!!

När allt stängt åkte vi in till Nyköping och köpte med oss sushi och åkte ner till hamnen där vi satt och mumsade i oss 🙂 Sen gick vi till ett glass ställe och åt efterätt! Även denna kväll lekte barnen och kom i säng sent…..